Намери ни
To Top

Италианската преса подхвана и Сайнц

Ферари не успя да вземе нито една точка в третия кръг от сезон 2023 във Формула 1, след като Шарл Леклер отпадна в началото заради инцидент, а Карлос Сайнц беше наказан с 5 секунди заради инцидента с Фернандо Алонсо и това го свали от 4-о на 12-о място в крайното класиране.

Скудерията има едва 26 точки и записа най-лошия си старт на сезона от 2020 година насам, а тези събития предизвикаха гневна реакция от страна на италианските медии. Като виновните за слабото начало стават все повече – от Нилс Витих през Карлос Сайнц до ръководителите на Скудерията.

„Рейс директорът Нилс Витих получава нула от нас. Той, също като предшественикът си Майкъл Маси, обърка всичко. Изглежда, че иска да се защити от всички страни, за да не носи отговорност. ФИА също получава нула, защото не видяхме никаква гъвкавост при прилагането на правилата. Всъщност, правилата изобщо не бяха приложени правилно. Витих трябва веднага да бъде уволнен“, написа Corriere della Sera.

След острите критики обаче италианците трябваше да признаят, че Сайнц е допуснал грешка в преценката си при атаката срещу Алонсо.

„Сайнц сбърка, но наказанието му беше твърде сурово. Леклер беше недоволен от квалификацията, а в състезанието отпадна след три завоя”, допълва изданието.

Авторитетният всекидневник La Gazzetta dello Sport обаче не споделя напълно тази гневна позиция, основно по отношение наказанието на Сайнц.

„Леклер се озова в зоната за сигурност защото избърза много, а Карлос Сайнц сбърка при рестарта. Преди това той кара много добре, проби си път напред и беше стигнал до подиума“, се казва в коментара на вестника.

Шефовете на Ферари пък са във фокуса на вниманието на Corriere dello Sport, като вестникът твърди, че тимът е допуснал твърде много грешки в хода на състезанието и това е довело до слабия резултат.

„Във Ферари вече губят търпение по отношение на твърде нервните си пилоти. Леклер отпадна веднага след старта, а Сайнц имаше шанс да се качи на подиума, но сам провали всичко. Става въпрос за грешки, а не за една грешка. Неслучайно Ферари има само 26 точки. Леклер беше бесен и трябва да се успокои. Разбира се, той не може да помогне на Ферари, чийто автомобил е твърде бавен, но такива състезания правят нещата още по-зле. Ферари стигна до заслужен подиум, н Сайнц провали всичко, след като се удари в Алонсо“, твърди спортният вестник.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт