Намери ни
To Top

Рекордьорът по голове за Фрайбург Нилс Петерсен ще се откаже от футбола след края на сезона

Рекордьорът по брой отбелязани голове за германския клуб Фрайбург –  Нилс Петерсен, ще прекрати кариерата си в края на сезона, обяви самият той в социалните мрежи.

34-годишният нападател пристигна във Фрайбург през 2015 годината от Вердер (Бремен) и в момента държи рекорда от 104 гола в 270 изиграни мача във всички турнири, изчислява списание “Кикер”. Освен това, той държи рекорда и за най-много голове, отбелязани от футболист, появил се от резервната скамейка.

След близо 16 години в професионалния футбол, аз реших в края на този сезон да окача обувките си на пирона и това е решение, което взех много трудно в сърцето си„, написа Петерсен в профила си в Инстаграм.

И добавя: „Благодаря на всички, които ме съпътстваха през моя път във футбола. Време е да направя нова крачка в нова посока. Все още няма да говоря за плановете си, а и едва ли хората биха искали да ги знаят. Не се смятам за важен, но благодарение на футбола се срещнах с един друг свят„.

Петерсен влиза започва да играе в Бундеслигата през 2009 година, когато се състезава за Енерги (Котбус). След това има един сезон и за Байерн (Мюнхен) – през 2011/12, а също така може да се похвали и с две участия в националния отбор на страната.

Нилс Петерсен е и голмайстор за Германия на Олимпийския футболен турнир в Рио де Жанейро през 2016 година с 6 попадения, където германците взеха сребърен медал.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол