Намери ни
To Top

Ливърпул 0:0 Евертън

Ливърпул и Евертън играят при 0:0 в ключов за двата тима двубой от 23-ия кръг на Премиър лийг. За “мърсисайдци” е от изключителна важност да постигнат победа в дербито, за да могат да се приближат към отборите от топ 4 и да съхранят шансовете си за класиране в Шампионската лига. Освен това те ще трябва да прекъснат изключително негативна серия от четири поредни двубоя без победа в първенството. Същото обаче важи и за “карамелите”, които са в опасната зона, но при добър резултат ще могат да се измъкнат от нея.


Мениджърът на домакините Юрген Клоп прави две промени в сравнение с последния двубой на своя тим, който бе загубен катастрофално с 3:0 от Уулвърхамптън. Фабиньо, който беше болен, както и капитанът Джордан Хендерсън се завръщат и заемат местата на Наби Кейта, който е оставен на пейката, и Тиаго, който е с контузия. Обнадеждаващи са новините и за Диого Жота, Вирджил ван Дайк и Фирмино, които сядат на пейката.

Наставникът на гостите Шон Дайч пък има сериозен проблем, тъй като Доминик Калвърт-Люин отново отпада от състава, защото е с травма. Той е заменен от Елис Симс, който стартира на върха на атаката. Това е и единствената промяна на Дайч, за когото това е едва втори двубой начело на Евертън след победата на Арсенал.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол