Намери ни
To Top

Ръсел не очаква да има проблеми с Хамилтън, ако двамата се борят за титлата

Първата година от партньорството между Джордж Ръсел и Люис Хамилтън в екипа на Мерцедес във Формула 1 премина без никакви драми помежду им. За това спомогна и фактът, че и двамата не бяха част от битката за световната титла, която се водеше предимно между Макс Верстапен от Ред Бул и Шарл Леклер от Ферари в началните етапи на сезона.

Амбициите на Мерцедес са през 2023 година те отново да бъдат част от спора за челните позиции, което дава предпоставки за евентуално неразбирателство между Ръсел и Хамилтън, ако двамата действително имат шанс за титлата. Според Ръсел обаче до такъв развой на събитията няма да се стигне, но той призна, че очаква малко по-различни отношения с Хамилтън, ако двамата се в битката в челото на класирането.


„Определено ако се борим за първо и второ място ще има по-различна динамика, което е нормално. Но според мен фактът, че двамата сме в много различни етапи от кариерите си ще ни бъде от полза. Все едно ние сме в това заедно.

„Ако през новия сезон имаме кола, с която да се борим за двойни победи ние ще сме много горди с това и мисля, че двамата ще работим заедно, за да донесем тези резултати на отбора. След това ще се грижим и за себе си. Лично аз не виждам причина между нас да има конфликт. Ние сме в добри отношения.

„Ние се уважаваме и си оставяме място на пистата, както бе например в първия завой в Мексико. Ние осъзнаваме колко е важно това за отбора. Ако нашите отношения започнат да се развалят, това ще се отрази първо на отбора, а след това и на нас самите. Аз обаче мисля, че ние само ще надграждаме над постигнатото до момента и смята, че ще си станем по-близки“, заяви Ръсел.

В миналото Хамилтън не един или два пъти е изпадал в конфликти със свои съотборници, особено когато те са в челни позиции и се борят за световната титла. Това бе изразено най-вече в годините, в които той си партнираше с Фернандо Алонсо в Макларън, а след това и с Нико Розберг в Мерцедес. В по-малка степен конфликт имаше с Дженсън Бътън в Макларън, но и тогава отношенията между двамата британци не бяха от най-гладките на света.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт