Намери ни
To Top

Ливърпул 0:0 Челси

Ливърпул и Челси играят при резултат 0:0. Днешният двубой е под номер 1000 в треньорската кариера на Юрген Клоп.

Срещата започна на високо темпо и гостите стигнаха до гол на Кай Хавертц в третата минута. Попадението обаче не бе зачетено поради засада на германския национал.


След ъглов удар топката бе отклонена от Бадиашил и се озова в Тиаго Силва, който нацели гредата с удар отблизо. След това кълбото отиде в Хавертц, който го прати в мрежата, но бе зад защитата при удара на Силва.

В началните минути пресата на Челси създаваше проблеми на домакините. В шестата минута обаче тя бе преодоляна с дълго подаване към Салах. Египтянинът напредна и потърси Гакпо, който бе на добра позиция. Зимното попълнение стреля високо над вратата. И в двата отбора се усещаше напрежение, което водеше до грешки и липсваше ритъм в играта.

Постепенно Ливърпул започна да играе повече с топката, но трудно организираше атаки. В 20-ата минута Гакпо имаше нов шанс, след като открадна топката от Люис Хол. Нидерландецът обаче отново стреля над вратата. Отговорът на гостите беше отлична атака, в която играчите на Греъм Потър се забавиха с изстрела и накрая Маунт пусна към Хол, който стреля по диагонала покрай вратата.

Защитата на мърсисайдци за пореден път показа колко нестабилна е в 32-ата минута и отново след центриране. Отбраната на домакините пропусна топката след центриране от фал, тя стигна до Бадиашил, който стреля с глава, а Алисон направи отлично спасяване. Малко след това “червените” направиха една от редките си добри атаки, която завърши с неточно подаване и не се стигна до удар.

Към края на полувремете се забелязаха някои признаци на подобряване при домакините. Центриране на Елиът бе отклонено опасна от Тиаго Силва, но топката мина покрай вратата. В добавеното време Салах получи възможност да стреля, но стреля неточно.

Ливърпул стартира доста по-агресивно втората част и притисна съперника. Секунди след почивката Конате пробва да изненада Кепа с удар почти от центъра, но не бе достатъчно точен. Наби Кейта получи шанс да стреля от добра позиция в наказателното поле, но слабият изстрел бе блокиран от Тиаго Силва. Удар с глава на Гакпо пък мина над вратата. Мърсисайдци не се справяха добре в завршаващата фаза, но показаха доста по-различно лице в началото на второто полувреме.

Клоп е направил три промени от мача с Уулвс през седмицата. Алисон, Анди Робъртсън и Мохамед Салах се завръщат в тима. 18-годишният Стефан Байчетич е титуляр за мач от Висшата лига за първи път. Трент Александър-Арнолд и Дарвин Нунес са не пейката. Уругвайският нападател наскоро се възстанови от контузия, а бранителят е имал проблем и е пропуснал последните тренировки на тима. На неговата позиция ще играе Джеймс Милнър.

В отбора на Челси има само една промяна от победата над Кристъл Палас миналия уикенд. Марк Кукурея е в стартовия състав за сметка на Карни Чуквуемека. Новото попълнение Михайло Мудрик е на резервната скамейка.

ЛИВЪРПУЛ – ЧЕЛСИ 0:0

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Робъртсън, Гомес, Конате, Милнър, Тиаго, Кейта, Байчетич, Елиът, Гакпо, Салах
ЧЕЛСИ: Кепа, Чалоба, Тиаго Силва, Бадиашил, Хол, Кукурея, Жоржиньо, Галахър, Маунт, Зиеш, Хавертц

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол