Намери ни
To Top

Три от три за Йордан Гюров на турнир „Академик“

Йордан Гюров (Академик-София) постигна три победи от три старта на международния атлетически турнир “Академик”, който се проведе днес в столичната зала “Асикс Арена”. Гюров първо извоюва успеха на 400 метра, където се наложи с 48.


70 секунди. Антонио Иванов (СКЛА Експрес) водеше през по-голямата част от дистанцията, но Гюров показа най-силен финален спринт и Иванов остана втори с 48.96 секунди. Неговият съотборник Данаил Стоянов се нареди трети с 50.59 секунди. 

53

52-ри Международен турнир по лека атлетика "Академик"

По-късно Гюров изкова успеха и на 200 метра, където отново постигна победа над Иванов. В бягането на една обиколка Гюров спечели с 21.79 секунди, а Иванов остана втори с 21.87 секунди. Третото място пък беше за друг състезател на Академик-София – Теодор Сопотски, който финишира за 22.09 секунди. 

53

52-ри Международен турнир по лека атлетика "Академик"

На 200 метра при юношите под 18 години пък най-бърз беше Мартин Димитров (Локомотив-Пловдив) с 21.94 секунди. 

Йордан Гюров записа третата си победа днес в последния старт от програмата на турнира – щафетата 4 по 200 метра. Успехът там не дойде лесно, но все пак с много силен последен пост на Гюров квартетът на Академик-София се наложи с 1:32.62 минути. Победителите бягаха в състав Теодор Сопотски, Веселин Живков, Евгени Енев и Йордан Гюров. За Енев това беше втора победа днес, след като по-рано се поздрави с първото място и в коронната си дисциплина овчарски скок с 4.82 метра. 

53

52-ри Международен турнир по лека атлетика "Академик"

На втора позиция на 4 по 200 метра  с 1:33.10 минути завърши квартетът на Супер спорт-Варна (Симеон Иванов, Валентин Иванов, Илкер Раимов и Станислав Станков). За Станков това беше първо състезание, след като миналата година той получи тежка контузия на 60 метра с препятствия седмици преди Световното в зала в Белград, за което имаше покрит норматив. Станков днес стартира и на 60 метра и постигна резултат от 7.16 секунди. 

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Спорт