Намери ни
To Top

Ливърпул загря за Ман Сити с убедителна победа над Милан, Нунес с два гола

Ливърпул победи с 4:1 Милан в последния двубой от приятелския турнир за Суперкупата на Дубай. Това е и финалната среща за мърсисайдци преди сблъсъка от 1/8-финалите на „Карабао Къп“ срещу Манчестър Сити, който ще се състои на 22 декември. С два гола за „червените“ се отличи Дарвин Нунес, който се разписа през второто полувреме. Мохамед Салах и Тиаго Алкантара пък реализираха другите две попадения, които паднаха преди почивката.


Почетния гол за Милан отбеляза Алексис Салемакерс.

Юрген Клоп бе направил само една промяна в сравнение със състава, който в неделя загуби от Лион. Алекс Окслейд-Чембърлейн започна вместо Фабио Карвальо. Дарвин Нунес, който преди няколко дни се присъедини към лагера на мърсисайдци, бе на скамейката за началото, но се включи силно през втората част. 

Бившият играч на Ливърпул Дивок Ориги не бе в групата на Милан за днес, въпреки че бе титуляр при загубата от Арсенал. Вместо него атаката водеше Марко Лазетич. Миранте започна на вратата на „росонерите“, а Малик Тиау бе титуляр в центъра на защитата за сметка на Томори, който днес не взе участие.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на сръбската легенда Синиша Михайлович, вестта за чиято кончина натъжи футболния свят малко преди началото на този двубой. Играчите на „росонерите“ носеха черни ленти в знак на траур.

Мохамед Салах даде преднина на Ливърпул още в петата минута, след като Жоел Матип много хитро пусна топката на пътя на египтянина, който нямаше проблем от десетина метра да открие резултата. Салемакерс изравни в 29-ата минута, когато получи дълго подаване от Ребич, влезе в наказателното поле и стреля ниско в далечния ъгъл. Анди Робъртсън бе твърде пасивен на два пъти в тази ситуация и имаше своята вина за попадението, тъй като първо пропусна да пресече паса, а след това остави Салемакерс да стреля спокойно.

В 41-вата минута Тиаго Алкантара възстанови преднината на Ливърпул след страхотен изстрел от около 22 метра.

Ливърпул бе по-добрият отбор и през второто полувреме. В 82-рата минута Дарвин Нунес отбеляза трети гол в полза на мърсисайдци, след като Боби Кларк го изведе зад отбраната на Милан с изключителен пас по земя. Уругваецът се откъсна на скорост и стреля в близкия ъгъл за 3:1. Няколко минути след това Нунес се разписа за втори път път, след като Бен Доук отне една топка, напредна отдясно и намери нападателя на няколко метра пред голлинията.

При задължителните за формата на турнира дузпи играчите на Милан бяха по-точни и спечелиха с 4:3, след като Костас Цимикас и Наби Кейта пропуснаха първите два наказателни удара за мърсисайдци. Така „росонерите“ спечелиха една точка от турнира и останаха на последно място. Ливърпул е с три след днешната победа, а победител е отборът Арсенал, който събра пълния актив от осем точки. Лион финишира на втората позиция с четири пункта. 

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол