Намери ни
To Top

Мурат Якин: Можем да се адаптираме към стила на Сърбия

Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин сподели очакванията си преди решителния мач със Сърбия на Световното първенство в Катар утре.

„Имаме отбор, който може да се адаптира към съперника”, заяви той. Джердан Шакири и Ноа Окафор тренираха последните два дни и ще могат да играят утре. Ян Зомер и Нико Елведи имаха тежка нощ, защото настинаха, но и те ще бъдат на линия за мача“, каза треньорът на пресконференцията си преди мача.


„Сърбите играят с интересна система, много офанзивна. Трябва да започнем добре мача и да ги поставим под напрежение, за да можем да осъществим плана си. Добре сме подготвени, имаме отбор, който може да се адаптира към съперника. Важното е да наложим стила си, да се концентрираме върху нас, не върху съперника. Трябва да сме по-креативни и смели в атаките“, добави той.   

„От април, когато се тегли жребият, имаше разговори между федерацията и президента, които се разбраха, че ще говорим само за спорт и това се отнася и за играчите“, завърши Мурат Якин, който отказа да говори по темите извън спорта.

Ощр от категория Световен футбол