Намери ни
To Top

От “Спаси София“ се оправдават за безумиците в центъра на столицата, но ето како е положението СНИМКИ

„Малоумие“, „Ужас“, „Как да се спасим от Спаси София“, „Жалкари“.

Това са съвсем малка част от коментарите във фейсбук на софиянци, след като сутринта мрежата гръмна от поредното гениално решение на Васил Терзиев и компания. 

Припомняме, че преди дни ръководството на Столична община обяви началото на редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението на колите.

Трябва бъдат трансформирани и булевардите „Витоша”, „Фр.


Нансен“ и „Ген. Скобелев”.

Мнението на столичани обаче преобладава, че промените далеч не могат да бъдат определени като подобрения, а движението на колите определено се затруднява.

На бул. „Патриарх Евтимий“ сутринта се образуваха задръствания заради решението по едно платно в посока да бъдат преобразувани в паркоместа. Колона от автомобили се бе събрала по бул. „Витоша“ в посока „Патриарх Евтвимий“ заради превръщането на едната лента в паркинг.

Предвидените места за паркиране са очертани косо, т.е. под ъгъл спрямо платното, но и обратно на движението.

От „Спаси София“ побързаха да се оправдаят за проекта и по тяхно мнение с нищо не затрудняват движението в столицата.

„Косото паркиране не затруднява шофьорите в Русе или Сливен, където подобни места са въведени от години. Сигурни сме, че няма да затрудни и софиянци, паркиращи на бул. Витоша“.

Подчертаваме, че това е единственият законен вид маркиране на косо паркиране, както е отбелязано в Приложение №14 от „Наредба за сигнализация на пътищата с пътна маркировка“ на МРРБ.

Такова паркиране е по-безопасно, защото осигурява видимост при влизане и излизане. Проектът е изготвен от проектанти и е минал съгласуване с всички институции, включително пътна полиция.

Фактът, че от ГЕРБ са учудени, че наредбите се спазват, не е изненада за нас. Фактът, че не знаят, че точно тези промени са направени по времето на Лиляна Павлова като министър на регионалното развитие също не е изненада за нас.

Истината е, че проектът е максимално балансиран, за да удовлетвори нуждите на всички участници в движението по комфортен и безопасен начин. Затова и местата за паркиране по бул. Витоша са увеличени – за да се запази баланс в зоната и заради исканията на живущите.

Би следвало всеки, който е взел книжка легално да може да я направи без проблем. Обръщаме внимание, че дълго време на част от бул. Витоша точно при пилоните имаше успоредно паркиране и само една лента за движение – странно е, че за там никой не коментираше кой, кога и как задръства движението, когато паркира назад“, пишат от „Спаси София“ във фейсбук.

Обективът на обаче показва какво точно се случва на булеварда и как върви ремонта. 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ,

В същото време в социалните мрежи продължават да валят коментари на учудени потребители:

 

 

 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558