Намери ни
To Top

Хърватия 0:0 Белгия, Лукаку удари греда, белгийците са аут при този резултат (гледайте тук)

Отборите на  Хърватия и Белгия играят при 0:0 в битка за място на осминафиналите на световните финали в Катар. Срещата е от група “F”,  в която по същото време е и мачът Канада – Мароко, където африканците водят с 2:1.

Единствени канадците нямат шансове за продължаване напред. При равенство в точките първо се гледа головата разлика.


Това означава, че на хърватите е достатъчно и реми, за да са сигурни за следващата фаза.

“Ватрените” излизат със същите 11, които в миналия кръг разбиха Канада с 4:1. Отново Марко Ливая е на върха на атаката, а в халфовата линия са несменяемите Лука Модрич, Матео Ковачич и Марсело Брозович.

24

Хърватия - Белгия

При белгийците има изненада и тя е свързана с капитана Еден Азар, който не сред титулярите. Няма го и Миши Батшуай, а в атака стартират Дрис Мертенс и Леандро Тросар.

24

Хърватия - Белгия

На осминафиналите първите два отбора в групата ще играят на кръст с първите два от групата на Германия и Испания.

Хърватите стартираха вихрено и след само няколко секунди Иван Перишич можеше да вкара, но ударът му излетя в аут. Минута по-късно се стигна до нова опасност в наказателното поле на Куртоа.

Веднага след това белгийците се съвзеха и овладяха натиска на съперника. Така се стигна до 11-тата минута, в която Яник Ферейра-Караско получи възможност да стреля към вратата на Хърватия, но ударът му беше избит в корнер. 

В 13-тата Де Бройне изведе Дрис Мертенс сам срещу Ливакович, но нападателят шутира над гредата. 

24

Хърватия - Белгия

В 15-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Хърватия за нарушение на Ферейра-Караско срещу Крамарич. Последва обаче преразглеждане от ВАР и в крайна сметка беше отчетена засада на хърватски футболист при центрирането в наказателното поле, довело до фала. Така в крайна сметка наказателният удар беше отменен.

Последваха минути с почти никакви положения, в които нито един от отборите нямаше превъзходство над другия. 

Напрежението се върна в 42-рата, когато остро центриране в наказателното поле на Ливакович доведе до смут, но балканците все пак успяха да изчистят. 

На полувремето селекционерът на „червените дяволи“ Роберто Мартинес пусна в игра Ромелу Лукаку. Тази част започна с натиск на Белгия и набързо се стигна до две опасности пред Ливакович. При едната от тях Лукаку засече с глава. 

17

Феновете на Хърватия - Белгия, група F

Играчите на Златко Далич обаче отговориха с атака, при която Матео Ковачич шутира много опасно и принуди Куртоа да отразява атрактивно. В 54-тата вратарят на Реал Мадрид пък блесна с две намеси в рамките на секунди след удари на Брозович и Лука Модрич. 

Белгия пропусна най-чистия шанс за гол до момента в 60-ата минута чрез Лукаку, който от няколко метра стреля в лявата греда. Две минути по-късно нападателят на Интер не уцели опразнената врата и с глава, но при тази ситуация топката беше напуснала очертанията на игрището при центрирането към него. 

Битката продължи с шанс за Модрич в 68-ата, който беше спасен от Куртоа.

Ощр от категория Световен футбол