Намери ни
To Top

Три червени картона в добавеното време на Хетафе – Кадис

Отборите на Хетафе и Кадис изиграха мач от 13-ия кръг Ла Лига, който ще се запомни само с броя червени картони. Арбитърът вдигна цели три, като и при трите това се случи дълбоко в добавеното време. Иначе двата тима направиха нулево равенство и не успяха да стигнат до множество положения за гол, но пък успяха да създадат работа за рефера в края на двубоя.

Първо Гастон Алварес от Хетафе получи директен червен картон в 96-ата минута – за умишлено спиране на ръка на топката на откъсващ се сам срещу вратаря футболист на Кадис.


При протестите и неразбориите при построяването на стената след решението на съдията съотборникът на Алварес Порту си заслужи втори жълт картон и също бе изгонен.

Само три минути след това, в 10-ата минута на продължението, бранителят на домакините Луис Ернандес извърши нарушение пред собственото си наказателното поле и също получи втори жълт картон.

По-рано в срещата, при изпълнението на пряк свободния удар, футболист на Хетафе удари страничната греда, което бе най-доброто положение за гол в мача.

Кадис беше малко по-добрият отбор в мача и достигнаха до повече точни удари, но нито един от тях не затрудни вратаря на Хетафе. Най-добрата ситуация за гостите дойде в 83-тата минута. Избита при центриране топка попадна в Лукас Перес и той веднага отправи удар, но вратарят достигна до топката и я изби над вратата.

След този резултат Кадис остава в зоната на изпадащите, докато столичани са по-напред в класирането.

ИВАН МАСЛИНКОВ
 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол