Намери ни
To Top

Конте: Равенството щеше да е по-справедлив резултат

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте бе разочарован след загубата с 1:2 от Нюкасъл. Наставникът похвали играчите си за старанието и заяви, че според него равенството щеше да е по-справедлив резултат.

„Всеки от играчите се раздаде на терена. Отношението и желанието бяха силни, но понякога това не е достатъчно, за да избегнеш загубата.


Започнахме добре. Преди техния гол на терена имаше само един отбор и това бе Тотнъм. Ник Поуп направи две или три невероятни спасявания. Може би, ако бяхме по-добри в завършващата фаза, щяхме да отбележим“, заяви Конте.

Той отказа да се оправдава със съдията, макар да имаше претенции от неговите играчи за нарушение на Калъм Уилсън срещу Юго Лорис при първия гол.

„Не искам да коментирам съдийските решения. Със сигурност ние можехме да се представим по-добре в тази ситуация. Само няколко минути по-късно допуснахме втори гол, което можеше да ни съсипе. Много съм доволен, че играчите реагираха добре, защото в тази ситуация може да загубиш ума си и да допуснеш много голове. Ние опитахме да се върнем в мача, вкарахме един гол и опитахме да създадем още положения. Не се получи, но моето мнение е, че равенството щеше да е по-справедлив резултат“, допълни италианецът.

„Надявам се да нямаме повече контузии и стискам палци за това, защото нямаме толкова дълбок състав, за да се борим едновременно в Премиър лийг и Шампионската лига. И това не го казвам, за да се конфронтирам с ръководството. Те знаят каква е ситуацията. Говорил съм с тях още в началото на сезона и им казах, че трябва време и търпение, за да минат два-три трансферни прозореца, за да изградим състав, готов да се бори на всички фронтове“, завърши специалистът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол