Намери ни
To Top

Иржи Прохазка: Боря демоните в мрак и без храна

Шампионът на UFC в полутежка категория (до 93 кг), Иржи Прохазка призна, че наскоро е прекарал три дни в тъмна стая, за да работи върху психическата си сила. Чехът е известен със страстта си към медитацията. Той е голям фен на самураите и смята себе си за един от тях.

30-годишната звезда се завръща през декември на UFC 282 в Лас Вегас.


Той ще направи реванш за титлата в полутежка категория с Гловър Тейшейра.

Иржи разказа, че е стоял няколко дни в тъмна стая и без храна, за да работи със своите демони. Само по този начин той стигал до своята истинска същност.

“Три дни пълен мрак. Така спокойно можете да работите с вашите демони и да тренирате всичко, което можете. Но не бих искал да говоря много за това, защото това е нещо лично.

Това е най-голямото удоволствие – трябва да стигнеш до момента, в който времето свършва. Много е полезно. Оставаш сам със себе си. И никой наоколо. Това беше първият път, когато го направих без храна, имаше само вода.

Всичко е много по-трудно, когато няма храна. Всички процеси в организма са много по-интензивни. Мозъкът е активен.

3-4 дни, четири дни не са много. Практикувам това само за да разбера кой съм всъщност. След това мога да започна да тренирам и да премина към следващото ниво”, цитираха Прохазка от MMA Fighting.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове