Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot396802.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Милан 0:0 Наполи, греда за „росонерите“ – Sportove
Намери ни
To Top

Милан 0:0 Наполи, греда за „росонерите“

Отборите на Милан и Наполи играят при резултат 0:0 на „Джузепе Меаца“ в последния и най-вълнуващ двубой от седмия кръг на Серия „А“.

Голямата новина в състава на Милан е присъствието на Раде Крунич на мястото на наказания Рафаел Леао, като наставникът Стефано Пиоли успешно подлъга медиите, че ще премести Алексис Салемакерс на левия фланг, но белгиецът отново атакува отдясно. На върха на атаката за пореден път играе Оливие Жиру, а зад него като титуляр се завръща Шарле Де Кетеларе вместо Браим Диас. Последната промяна е в защита, където Симон Кяер е заменил Пиер Калюлю.


Интересното е, че наказаният Лучано Спалети е извършил само една промяна в стартовите си 11, въпреки че в средата на седмицата тимът му имаше мач в Шампионската лига. Централен нападател в отсъствието на контузения Виктор Осимен този път е Джакомо Распадори, а не Джовани Симеоне. На италианския национал помагат Матео Политано, Пьотър Жиелински и Хвича Кварацхелия.

„Росонерите“ започнаха по-дейно, като първите пропуски отидоха на сметката на Жиру и Тео Ернандес. В 13-ата минута нападателят отправи третия си изстрел в двубоя, като след отлично спасяване на Алекс Мерет топката срещна напречната греда и излезе в корнер. Следващото положение в мача беше отново за Жиру, но той за втори път не успя да нацели топката достатъчно добре с главата си. В 25-ата минута именно французинът опита акробатичен удар, с който прати топката високо над вратата. Три минути по-късно при центриране от корнер Крунич стреля опасно с глава, за да види как Мерет избива топката в нов ъглов удар. Чак в 36-ата минута неаполитанците предизвикаха намеса на Майк Менян след удар с глава на Политано. В 42-рата минута Кварацхелия пробва изстрел с пета, но топката мина покрай вратата и беше овладяна от противников играч. Само за първата част грузинецът изкара жълти картони на двама съперникови защитници – на Кяер и на капитана Давиде Калабрия.

МИЛАН – НАПОЛИ 0:0

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Ернандес, Тонали, Бенасер, Салемакерс, Де Кетеларе, Крунич, Жиру 

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Мин-Жае, Руи, Ангиса, Лоботка, Жиелински, Политано, Распадори, Кварацхелия

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558