Намери ни
To Top

Ферари ще използва специална разцветка за домашния старт на „Монца“

През 2022 година състезателният отбор на Ферари чества своята 75-та годишнина и именно поради тази причина то Скудерията решиха да нанесат известни корекции по разцветката на F1-75 за домашната си Гран При на Италия този уикенд.

Промяната ще включва оцветяването на капака на двигателя в жълто, което всъщност е основният цвят на марката Ферари. Освен това състезателни номера на Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които са на носовете на техните коли, също ще бъдат изписани с жълти цифри, а на задното крило ще бъде добавен надписа „Ferrari“, отново в жълто.


10

Ферари със специална разцветка за "Монца"

И за да бъде промяната пълна, този уикенд Сайнц и Леклер ще носят жълти гащеризони, каски и ежедневни дрехи докато са в падока на „Монца“.

За Ферари това е втори случай в последните години, в който тимът залага на специална разцветка за едно състезание. Предишният подобен случай бе в Гран При на Тоскана през 2020 година, когато тимът регистрира своя старт номер 1000 във Формула 1.

Тогава колите на Леклер и Себастиан Фетел бяха оцветени в бургундско червено, а на капак на двигателя с жълти букви бе изписани „1000gp“. На „Муджело“ преди две години Леклер и Фетел завършиха съответно осми и десети, като надеждите на Скудерията са този уикенд на „Монца“ резултатите да са по-добри.

Ощр от категория Спорт