Намери ни
To Top

Вълшебната седмица за Каролин Гарсия приключи с титла

Каролин Гарсия спечели титлата на турнира в Синсинати след победа във финала срещу Петра Квитова с 6:2, 6:4. 28-годишната французойка тръгна от калификациите, но записа осем последователни успеха и заслужи трофея. Той е общо трети за нея от категория WTA 1000 и й гарантира завръщане в топ 20 на световната ранглиста. 

Днешният финал продължи 96 минути, а Гарсия показа характер, като спаси всички 8 брейкбола, до които съперничката й стигна.


Французойката отново беше солидна на сервис с 11 аса. Тя вече има три титли през сезона, а всяка от тях беше завоювана на различна настилка. 

“Трудно ми е да повярвам, че стоя тук в момента. Благодаря на целия ми екип за подкрепата. Последните седмици бяха едно щуро пътешествие, но му се насладих изцяло”, заяви след победата щастливата Гарсия. 

Квитова имаше своите шансове в мача, но не се възползва от тях. Чехкинята трябва да съжалява, че и в двата сета допусна ранни пробиви, след което беше трудно да се противопостави на уверената игра на Каролин Гарсия.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис