Намери ни
To Top

Денвър Бронкос сменя собствениците си с рекордна сделка за 4.65 милиарда долара

Отборът от Националната футболна лига (NFL) Денвър Бронкос ще счупи рекорда за най-скъпа продажба на спортен клуб в САЩ, след като офертата на фамилия Уолтън-Пенър за акциите на Тръста „Пат Боулън“ се оказа с най-висока стойност. Тя е за цели 4.65 милиарда щатски долара и споразумението ще бъде завършено в следващите месеци.

Според фамилия Уолтън-Пенър, сделката е въпрос на финални детайли и одобрение от NFL.


„Изключително щастливи сме, че нашата оферта за придобиване на Денвър Бронкос бе успешна. Кери, Грег и аз сме вдъхновени от възможността да надзираваме развитието на тази велика организация, разполагаща с пълна с енергия общност и невероятна фенска база“, пише Роб Уолтън от името на фамилия Уолтън-Пенър.

„Ние сме от Колорадо и винаги сме подкрепяли Бронкос. Ентусиазмът ни расте все повече и повече, запознавайки се отблизо с отбора, служителите и привържениците“.

Денвър е трикратен „Супер Боул“ шампион от 1997, 1998 и 2015. През новия сезон куотърбек на отбора ще бъде Ръсъл Уилсън, който беше привлечен от Сиатъл Сийхоукс с колосална размяна на избори в драфта и играчи от активния състав на Бронкос.

Ощр от категория Спорт