Намери ни
To Top

Вилфредо Леон потвърди: Оперирам се! Пропускам VNL, световното е под въпрос

Натурализираната кубинска суперзвезда Вилфредо Леон потвърди появилата се информация, че ще се оперира, като ще пропусне със сигурност Лигата на нациите това лято със състава на „Дружина полска“ и е под въпрос за Световното първенство, на което Полша ще бъде съдомакин. Леон публикува дълъг пост в своите профили в социалните мрежи, в който обяснява ситуацията.

„Както вероятно знаете, през последните 3 месеца се боря с болка под лявото коляно. След консултации със специалисти от Швеция, Полша и Италия ми стана ясно, че имам нужда от операция.


Планирана е да се направи следващата седмица, а времето за възстановяване се очаква да бъде между месец и половина и три месеца. Следователно ще пропусна турнира Лига на нациите и има голям въпрос дали ще успея да спечеля мястото си в отбора за Световното първенство. Това е труден момент за мен, защото винаги съм се опитвал да направя всичко, за да избегна операции, но знам, че връщането към тренировките с националния отбор в момента би било твърде болезнено и твърде рисковано за моята волейболна кариера. Вярвам, че ще се върна по-силен и ще бъда готов да се боря за трофеи в предстоящите турнири“, написа Леон.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Wilfredo León Venero (@wilfredo_leon_official)

Ощр от категория Волейбол