Намери ни
To Top

Рангник: Брайтън ни направи услуга, но предпочитах сами да си свършим работата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник коментира последния мач за сезона. „Червените дяволи“ отново разочароваха, като загубиха с 0:1 от Кристъл Палас. Те обаче имаха късмет, че Брайтън спечели с 3:1 срещу Уест Хам и така Юнайтед запази 6-ото си място в крайното класиране и ще играе в Лига Европа догодина. Рангник призна, че това е била добра услуга от страна на „Чайките“, но той би предпочел играчите му сами да си свършат работата, вместо да очакват подобни подаръци.


„Да, Брайтън ни направи услуга. Те губеха с 0:1 на полувремето, но успяха да вкарат три гола през втората част. Аз обаче бих предпочел сами да си бяхме свършили работата. По някакъв начин този мач е показателен за представянето ни в последните седмици, особено при гостуванията. Опитахме, имахме добри възможности през първото полувреме, но не се възползвахме. В същото време правехме твърде много непредизвикани грешки, лесно губехме топката и точно по този начин падна гола. Заха отбеляза, но асистенцията бе от нас. Начинът, по който се защитавахме при удара, не е на нивото на тази лига. През второто полувреме създадохме няколко положения, но не бяхме достатъчно прецизни в завършващата фаза, затова записаме поредна загуба далеч от дома“, смята Рангник.

Той обаче остава оптимист за бъдещето под ръководството на Ерик тен Хаг.

„Знаехме какво се очаква от нас преди мача. Нямаше нужда от специално напомняне. Но аз оставам оптимист, позитивен съм. С новия мениджър Ерик тен Хаг – той е топ треньор – заедно с борда на директорите, със скаутите, можем да намерим нужните попълнения и отново да вдигнем класата на отбора. След това се надявам, че Манчестър Юнайтед ще се завърне в топ 4. Феновете ни са невероятни. Това е един от най-големите активи на клуба. Затова трябва да работим заедно, за да върнем Манчестър Юнайтед там, където му е мястото“, каза още германецът.

Накрая той направи оценка на сезона, в който за пръв път му се наложи да изпълнява ролята на временен мениджър.

„За мен това бе ново предизвикателство. Не толкова идването ми в средата на сезона, а фактът, че знаех, че съм само временен мениджър. За съжаление, нямаше как да направя предсезонна подготовка и да подсиля състава. Затова това преживяване бе горчиво-сладко, или по-скоро сладко-горчиво, защото в първите няколко месеца играехме добре и спечелихме доста точки – средно по 2,1 на мач преди срещата с Атлетико. Като че ли отпадането ни от Шампионската лига бе все едно някой е спукал балон. Изведнъж енергията в отбора изчезна. Нямаше я агресивоността и така и представянето ни тръгна надолу. Ако трябва да сравня двата мача с Кристъл Палас, те бяха коренно различни. В първата среща ги преследвахме постоянно и не им давахме свободни пространства, докато днес бе точно обратното – те ни пресираха. Нашият план бе да играем по този начин, да ги пресираме в тяхното поле, но липсваше агресията и енергията“, завърши специалистът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол