Намери ни
To Top

Легенда на Милан: Моят съвет към Златан е да не се оттегля сега

Легендата на Милан Алесандро Костакурта вярва, че Златан Ибрахимович не трябва да се оттегля от професионалния футбол. 40-годишният шведски нападател за пореден път е контузен и заради проблеми с колената ще бъде извън строя за още поне 10 дни. Наставникът на “росонерите” Стефано Пиоли пък сподели, че Ибра не е сигурен дали ще удължи кариерата си с още един сезон. Договорът на шведския ветеран с водача в класирането на Серия “А” изтича след края на сезона.


В момента Златан взима по 7 милиона евро на година на “Сан Сиро”.

“Моят съвет към Златан е да не приключва по този начин. Тази нова контузия може да направи ситуацията по-стресираща, но той трябва да намери сили да напише още една страница в тази приказка. Той трябва да гледа напред към по-интригуващи цели”, заяви пред “Гадзета дело Спорт” бившият защитник Костакурта.

“На негово място аз не бих се отказал. Той винаги е бил важен играч. Оливие Жиру също е изключително ценен, но аз все още предпочитам Златан и мисля, че той все още има много какво да даде. Разбира се, той няма как да играе във всеки мач, но в много мачове може да бъде с решаваща роля”, продължи Костакурта, като посочи и “единствената” ,по думите на бившия италиански национал, грешка на Ибрахимович. А тя се състои в това, че шведът е прибързвал със завръщането си на терена и е трябва да бъде по-търпелив.

“Златан изигра ключова роля за завръщането на Милан в Шампионската лига. Не казвам, че без него ситуацията щеше да е бедствена, но Милан получи възможността за свежо начало благодарение на него. С негова помощ в отбора се гради манталитет на победител. С него в състава Милан може да си върне величието в Европа”, каза още Костакурта.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Ощр от категория Световен футбол