Намери ни
To Top

Рангник: Търсим баланса между защита и нападение

Според мениджъра на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник отборът се е развил в някои отношения, откакто той пристигна на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” подобриха играта си в защита, но имат проблеми в нападение. През ноември, когато Оле Гунар Солскяер беше уволнен отборът беше седми в класирането, а в момента е на същата позиция. 

Рангник потвърди, че Кристиано Роналдо вече е здрав и ще бъде на линия за утрешното гостуване на Евертън.


Португалецът пропусна срещата с Нюкасъл, тъй като беше болен. Люк Шоу, Рафаел Варан, Едисон Кавани и Скот Мактоминей обаче няма да са в групата поради контузии. Наставникът не пожела да коментира темата с бъдещия мениджър на клуба, но обясни, че знае с кои специалисти е разговаряло ръководството и според него всички са топ треньори.

“Знаем какво е значението на мача и за двата отбора. За мен са тактиката и плана за мача, но вероятно най-важен ще е подходът ни към срещата и поведението ни на терена”, заяви Рангник. Попитан за случващото се в Евертън, който се бори да не изпадне, той коментира: “Това се случва във футбола, не само в Англия. Но ние гледаме нашата ситуация. Все още имаме шанс да се класираме за Шампионската лига, но за тази цел трябва да печелим и със сигурност трябва да спечелим утрешния мач. Не можем да си позволим да губим повече точки и мисля, че всички в отбора го знаят”.

Попитан за баланса в отбора, той заяви: “Трябва да се справям с играчите, които са налични. Последните седмици и месеци липсваха някои от нападателите. Срещу Лестър и Кристиано не беше на разположение. Първите няколко седмици бяхме концентрирани върху това да сме по-стабилни в защита и да не допускаме толкова голове. На един етап разбрахме, че имаме нужда от план да държим топката и да създаваме положения. Сега се опитваме да постигнем баланс между двете неща. Ако погледнете целия процес през последните 4 месеца и половина, мисля, че развихме отбора в някои отношения”.

Ощр от категория Световен футбол