Намери ни
To Top

Бърнли обърна Евертън в битката за оцеляване

Отборът на Бърнли спечели битката за оцеляване в Премиър лийг срещу Евертън, след като постигна победа с 3:2 в отложен мач от 19-ия кръг. Воденият от Шон Дайч тим изоставаше с 1:2 след първите 45 минути, но през втората част стигна до пълен обрат. 

Така Бърнли събра 24 точки и заема 18-ата позиция. Евертън е само с 1 повече на 17-ото място, като напрежението върху футболистите на Франк Лампард остава високо.


Играчите на Бърнли не бяха отбелязвали гол в последните си 400 минути в Премиър лийг, но Евертън изглеждаше перфектният съперник тази серия да бъде спряна. 

“Карамелите” бяха допуснали 11 гола в последните си три гостувания и тази вечер не изневериха на традицията. Бърнли откри в 12-ата минута, когато след изпълнен от Максуел Корне корнер, оставеният непокрит Нейтън Колинс откри. До края на полувремето обаче гостите стигнаха до пълен обрат, след като на два пъти от дузпа се разпика Ричарлисон. 

Играта след почивката стартира доста нервно, а Бърнли стигна до изравняване само 10 минути след началото. Чарли Тейлър проби по фланга и намери Джей Родригес, който успя от близко разстояние да разстреля вратата на Евертън. Бърнли се прибра в защита и опита да успокои играта. Ричарлисон беше близо до хеттрик след зрелищно изпълнение. 

Отбраната на Евертън се пропука в края, което позволи на Максуел Корне да донесе победата след лошо изчистване на топката от Бен Годфри. Нещата за Евертън не изглеждат никак розови, тъй като на “карамелите” предстоят мачове с Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед.

Ощр от категория Световен футбол