Намери ни
To Top

Ейбрахам: Винаги искам да давам най-доброто от себе си за Моуриньо

Голмайсторът на Рома Тами Ейбрахам коментира решението си да се присъедини към тима, възхищението си към своя наставник Жозе Моуриньо и слуховете за възможното му завръщане в Премиър лийг.

“Моите родители и агент ми казаха: “Ти вкарваше голове за Челси, Суонзи и Бристол Сити, отиди и се пробвай, поживей и в чужбина”. Когато ми го казаха, аз си дадох сметка, че не са много футболистите, които могат да кажат, че са отишли в Серия А, и то в отбор като Рома. Никога не отказвам предизвикателства, така че, когато се появи това, реших, че тъй като все още съм млад, сега е най-подходящият момент да отида и да го направя.


Има причина да наричам Моуриньо най-добрия наставник в света. Той знае как да те мотивира, как да ти влезе под кожата и как понякога да те накара да се чувстваш като много специален играч. Той няма да го признае, но аз винаги искам да давам най-доброто от себе си за него. Той ме кара да давам своя максимум. Когато усещам, че съм направил достатъчно, той ми казва, че трябва да направя още повече. Да дойдеш тук и да имаш треньор като Моуриньо, който има вяра в теб, ти дава допълнително самочувствие.

Когато видя информации, които ме свързват с други клубове, това ме кара да се чувствам добре и да усещам, че правя нещата правилно. Приятно е да виждаш името си по вестниците. Но за мен най-важното е да се фокусирам върху вършенето на работата ми. Може и да продължа да бъда свързван с доста клубове, но кой знае какво ще стане в бъдеще? Аз израснах в Англия и съм лондонско момче. Така че някой ден може би ще се завърна в Премиър лийг, за да вдигна шум там. Но в момента аз съм фокусиран върху това да давам най-доброто от себе си за Рома и дано да им донеса трофей, какъвто не са виждали от много години”, заяви Ейбрахам в интервю за talkSPORT.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол