Намери ни
To Top

Левски без право на грешка срещу Септември

Отборът на Левски излиза днес от 17,30 часа срещу втородивизионния Септември в двубой от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Формално “сините” са гост, но мачът ще се проведе на собствената им арена “Георги Аспарухов”. 

26-кратните шампиони на България нямат право на грешка, а двубоят е генерална репетиция за сблъсъка с ЦСКА – София в неделя от програмата на efbet Лига. Левски няма амбиции в първенството по стечение на обстоятелствата и спечелването на Купата изглежда основна цел.


 

Очаква се треньорът Станимир Стоилов да заложи на младия вратар Пламен Андреев под рамката. Мъри няма разчита на наказаните Хосе Кордоба и Билал Бари, но ще заложи на оптимален състав. Вдясно на защитата се завръща Драган Михайлович. В центъра до Ноа Сонко Сундберг ще застане Келиан ван дер Каап, който ще замести Кордоба. Вляво ще е Цунами. Стоилов се колебае дали да съхрани Андриан Краев, който при нов жълт картон ще пропусне мачовете с ЦСКА – София и Лудогорец. 
 

Затова е възможно от първата минута да започне Асен Митков. В полузащитата ще играят Филип Кръстев и Димитър Костадинов. В игра се завръща и Георги Миланов, който не е играл от 22 ноември м.г. Националът ще играе по десния фланг, а по левия ще действа Велтон. На върха на атаката ще бъде Марин Петков. Наставникът на Септември Славко Матич пък ще разчита на доста играчи, минали през Левски. 

Това са Димитър Шейтанов, Асен Георгиев, Асен Чандъров и Атанас Кабов. Звездата на Септември Валери Божинов, който също е преминал през Левски, ще започне от скамейката. 

Вероятни състави

Септември София: Шейтанов, Пешов, Георгиев, Арсов, Тодоров, Чандъров, Кабов, Рамадан, Колев, Александров, Илиевски. 

Левски: Андреев, Цунами, Ван дер Каап, Сундберг, Михайлович, Митков, Велтон, Кръстев, Костадинов, Миланов, Петков.

Ощр от категория efbet Лига