Намери ни
To Top

Росенов нокаутира датчанин на Купа „Странджа“

Радослав Росенов дебютира с впечатляваща победа в мъжкия бокс. Четирикратният европейски шампион при подрастващите се класира за четвъртфиналите на Купа „Странджа“. 

Талантът на България в категория до 60 килограма нокаутира за 40 секунди датчанина Елиас Идриси. Росенов не губи време и успя да пласира тежък десен прав в първите размени на удари, а след това матира съперника с ляво кроше.


Идриси успя да се изправи, но съдията на ринга прецени, че не е способен да продължи и сложи край на срещата. 

В сряда Росенов ще се изправи за място на полуфинал срещу Симоне Спада от Италия. 

Напред продължава и Хавиер Ибаниес в категория до 57 килограма. Натурализираният кубинец не остави никакви съмнения в превъзходството си спрямо Махер Хатиб от Дания. Националът на България се изстреля към следващия кръг на Купа „Странджа“, след като срази по категоричен начин съперника си за 5:0 съдийски гласа. 

Ибаниес започна малко по-предпазливо срещата, но постепенно вдигна нивото и във втория и третия рунд нанесе серия от тежки попадения на датчанина, за да се поздрави с победата. За място на полуфиналите на 24 февруари Ибаниес ще се изправи срещу Небил Ибрахим (Швеция). 

Българските национали постигнаха 4 победи в третия ден на турнира, който е със „златен“ статут на Диамантената лига. В следобедната сесия успехи записаха Радослав Панталеев (92 кг) и Кристиян Николов (80 кг). 

Поражения пък допуснаха Аслъхан Мехмедова (63 кг), Мелис Йонузова (66 кг), Николай Маринов (57 кг) и Светослав Гергов (60 кг). Купа „Странджа“ продължава в сряда с нова порция зрелищни мачове. На ринга трябва да се качат и Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Уилиам Чолов, Рами Киуан (75 кг) и Йордан Морехон ( 92 кг).

Ощр от категория Бойни Спортове