Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot353212.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Юве, Байерн и английските топ отбори следят Влахович, но той не бърза с трансфера си – Sportove
Намери ни
To Top

Юве, Байерн и английските топ отбори следят Влахович, но той не бърза с трансфера си

Голмайсторът на Фиорентина Душан Влахович няма да напусне отбора през януари, твърди „Скай Спорт Италия“. Както е известно, нападателят няма намерение да поднови договора си, който изтича през лятото на 2023 година.

Въпреки това той ще изчака със своя трансфер поне до края на сезона. От медията посочват две причини за това решение на 21-годишния играч.


Едната е стремежът му да стане голмайстор на Серия А (засега води с 16 гола), а другата е желанието му да вкара „виолетовите“ в европейските клубни турнири (в момента те са седми в класирането).

Влахович отбеляза удивителните 33 попадения през 2021 година. Головият му нюх и отказът му да удължи своя контракт привлякоха вниманието на редица топ клубове от Европа. Затова от Фиорентина му поставиха цена от 70 млн. евро. Още през лятото Атлетико Мадрид излезе с оферта за нападателя, която обаче беше отхвърлена. В Италия се говори за интерес на Милан и Интер, но най-силни са слуховете за трансфер в Ювентус. В момента обаче „Старата госпожа“ не може да си позволи подобна инвестиция. Ситуацията може да се промени при голяма продажба на футболист, като например на Деян Кулушевски. Също така клубът трябва да се отърве от високите заплати на футболисти като Артур и Аарън Рамзи.

Що се отнася до чуждестранните отбори, Байерн (Мюнхен) внимателно следи ситуацията около сръбския национал и може да предприеме офанзива при евентуална раздяла с Роберт Левандовски. Водещите английски клубове – Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, също са възможни дестинации за един от най-обещаващите футболисти в Калчото. Неговият мечтан клуб е Реал Мадрид, но лидерът в Ла Лига е вперил поглед към Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, допълва „Скай Спорт Италия“.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558