Намери ни
To Top

Гуардиола: В момента изобщо не знам какво ще е бъдещето на играчите

Джосеп Гуардиола призна, че е в неведение относно летните трансферни планове на Манчестър Сити след загубата на финала за ФА Къп от Манчестър Юнайтед (1:2). Поражението в събота на „Уембли“ означаваше, че Сити не успя да стане първият отбор в историята на английския футбол, който успява да повтори дубълите във Висшата лига и ФА Къп.

След като бе преследван до последния ден на сезона във Висшата лига от Арсенал и отпадна на четвъртфиналната фаза в Шампионската лига от Реал Мадрид, мениджърът беше попитан дали, след като пропусна да запази два от трите трофея, които спечели в исторически требъл сезон преди година, ще трябва да има промени в състава.

„В момента не знам какво ще се случи.


Не знам бъдещето на играчите, които ще вземат решение дали да продължат с нас, или искат да напуснат. Играчите влизат, излизат. В момента съм наистина доволен от отбора, как се държаха през целия сезон. Не мога да кажа различно“, заяви Пеп Гуардиола.

Няколко членове отбора на Гуардиола участваха във всяка от рекордните четири поредни титли на Сити, включително шестима играчи, които започнаха съботния финал и още двама сред резервите. „Гражданите“ изгубиха само шест точки от 16 декември до края на сезона, за да победят „артилеристите“ в битката за титлата с две точки разлика.

„Следващият сезон е още далече. Ще се върнем възможно най-подготвени и през следващия сезон ще трябва да направим всичко отново, стъпка по стъпка, ще видим какво ще се случи. От моя гледна точка сезонът беше невероятен. Пътуването беше наистина добро. Седмица след седмица в добро настроение. Отборът беше изключителен – в Шампионската лига не загубихме нито един мач. В събота може би не намерихме правилия ритъм срещу Манчестър Юнайтед“, каза още Пеп.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558