Намери ни
To Top

Ферари: Неравностите в Остин са по-зле от 2019

Според спортния директор в екипа на Ферари във Формула 1 Лоран Маки неравностите на „Пистата на Америките“, където този уикенд се провежда Гран При на САЩ са се влошили през последните две години.

Формула 1 не посети трасето край Остин през 2020 заради пандемията от коронавирус, а в последното състезание на пистата една от колите на Ферари отпадна заради проблем в окачването, породен именно то неравностите. Маки обаче е на мнение, че състоянието на пистата е по-лошо от тогава, въпреки по-малката от нормалната натовареност на трасето.

Шарл Леклер

„Мисля, че е по-зле от 2019 и то не с малко.


Тук винаги се обръща внимание на бабуните защото винаги има какво още да се свърши, за да бъде пистата по-гладка. И преди сме имали този проблем тук, но не чак в такава степен. Затова за нас денят беше доста по-сложен. Нищо от това обаче няма да спре колата от това да се състезава. Това просто е ново предизвикателство, с което трябва да се справим чрез настройките на колата“, заяви французинът след края на петъчните тренировки на тексаското трасе.

Неравностите на „Пистата на Америките“ бяха тема номер едно и по време на уикенда за Гран При на Америка в MotoGP преди три седмици. Тогава дори се стигна до молба от страна на състезателите състезателната дистанция да бъде намалена, но това така и не се случи. Между надпреварата в кралския клас и тази във Формула 1 бе извършена процедура, чиято цел бе именно заглаждане на трасето.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт