Намери ни
To Top

Грийлиш титуляр за Англия срещу Унгария (съставите)

Англия ще изиграе първия си мач след Европейското първенство, на което се представи отлично, но завърши болезнено. Отборът на Гарет Саутгейт стигна до финала, но на “Уембли” загуби от Италия с дузпи. Англичаните гостуват на Унгария в Будапеща в среща от група I на световните квалификации. “Трите лъва” водят в групата след три победи от първите си три мача, а унгарците имат две точки по-малко, като те и са без загуба.


Отборът на Марко Роси също се представи много добре на Европейското, въпреки че бе в изключително силна група, а равенствата с Франция и Германия ще останат в спомените на феновете. Англия няма загуба от Унгария в последните 13 срещи между двата отбора.

Саутгейт започва с 10 от титулярите от финала на Евро 2020. Букайо Сака остава на резервната скамейка. Рахийм Стърлинг ще действа отдясно, а Джак Грийлиш ще действа като ляв атакуващ халф. Джейдън Санчо получи контузия на тренировка и не е в групата за срещата. На пейката са Трент Александър-Арнолд и Джеси Лингард, които не намериха място в тима за Европейското, а там е и Патрик Бамфорд, който може да дебютира.

УНГАРИЯ – АНГЛИЯ

УНГАРИЯ: Гулачи, Кешкеш, Орбан, Атила Шалай, Бола, Клайнхайслер, Шафер, Фиола, Роберт Шалай, Собослай, Адам Салай
АНГЛИЯ: Пикфорд, Шоу, Магуайър, Стоунс, Уокър, Филипс, Райс, Маунт, Грийлиш, Стърлинг, Кейн

Ощр от категория Световен футбол