Намери ни
To Top

Ето за колко пари се продадоха Левски и ЦСКА, Домусчиев плаща на двата гранда точно по…

Вече стана ясно за колко пари се продадоха Левски и ЦСКА. Сделката е факт, а босът на Лудогорец Кирил Домусчиев доволно потрива ръце.

Той вече има сериозно участие и в двата големи гранда на българския футбол, като купи за срок от 5 години тв правата за „А“ група на сини и червени.

Контрактът ще влезе в сила от 2016 година.


За първите две години клубовете в първенството ще си разпределят по 5,5 млн. лева, на третата – 6 млн. лева, а за последните две години – по 6,5 млн. лева. Това значи, че по-силните отбори ще прибират по 700-800 хил. лева от ТВ права на сезон.

Така Домусчиев ще започне да спонсорира Левски и ЦСКА с по 700-800 бона на кампания, шефовете на сини и червени са доволни.

А в замяна Кирил Домусчиев на практика получава права върху марките на двата гранда и предвид бизнес-нюха му, навярно ще излезе на сериозна печалба от сделката след изтичане на 5-годишния период.

Колкото и абсурдно да звучи – от 2016-а година босът на Лудогорец се превръща и в главен спонсор на грандовете ЦСКА и Левски, а и на цялата „А“ група.

Собствениците на Левски и ЦСКА са благодарни на Домусчиев, но феновете на двата колоса имат право да са меко казано – бесни!

Ощр от категория Анализ