Намери ни
To Top

Черно море привлече бивш играч на Ливърпул

Бивш играч на Ливърпул парафира с Черно море. Преди часове подписалият професионален договор с мърсисайдци през 2011 г. Вилян Бижев официално стана част от варненския клуб. Изпълнителният директор на „моряците“ Марин Маринов и талантът стигнаха до споразумение, с което Вилян остава в родината след доста години в странство.

Бижев е роден на 3 януари 1993 г., висок е 187 см и играе като нападател.
Стартира кариерата си като юноша на американския Калифорния. Пред периода 2011 – 2014 г. е част от английския гранд Ливърпул, а мърсисайдци го преотстъпват на германския Фортуна (Дюселдорф) и Старт (Норвегия). Завръща се в България миналата година като играч на Славия.
 Мениджърът му Емил Данчев, представляващ и Димитър Бербатов, също коментира за Медийна група “Черно море”, че е изключително щастлив от трансфера на Бижев в клуб с традиции. Убеден е, че таранът ще се наложи на „Тича“. Сътрудничеството му с “Черно море” пък ще продължи и в бъдеще. На проби на “Тича” е и млад десен бек – Стефан Костов. Той е от Сливен, в периода 2011 – 2014 г. е в академията на Лестър.
Бранителят ще се опита да впечатли наставникът Никола Спасов. Той се конкурира за поста с Алфонсо Марте от Доминиканската република.

Ощр от категория Трансфери