Намери ни
To Top

Шок: той предпочете да играе в Левски пред отбор от ШЛ!

Звучи невероятно, но май е истина: ново попълнение на Левски призна, че е предпочело да заиграе на „Георги Аспарухов“ пред възможността да облече екипа на тима от Шампионската лига. Вратарят Боян Йоргачевич заяви пред сръбска медия, че е избрал Левски пред Динамо (Бук), Канзас Сити, Апоел (ПТ), Беверен и отбор от ШЛ, чието име запази в тайна.
„Предпочетох да замина за България, защото така ще мога да бъда по-близо до моето семейство. Иначе изкарах цял месец в САЩ и с отбора на Канзас Сити, играещ в МЛС.

Там ми предложиха много добри условия, но отказах. Причина беше предимно опитът, който получих при смяната на Белгия с Турция, където децата ми трябваше да изучават изцяло нов език.
Съпругата ми Мая, дъщерите Маша, Мия и Лара, както и синът ми Лука ще останат в Белгия, докато завършат училище. Не изключвам възможността през лятото те да се преместят в Белград. За тях ще бъде по-лесно да се адаптират. За известно време ще бъдем разделени, но все пак сме в Европа и разстоянията не са големи.
Към мен имаше интерес от Динамо (Б), Апоел (ПТ) и Беверен, както и от един отбор от Шампионската лига. Премислих всичко доста добре, а офертата на българския гранд Левски беше конкретна. Освен спортната страна, не трябва да се подценява и финансовата“, каза Йоргачевич.
Относно факта, че дълго време не е взимал участие в официален мач, Йоргачевич обясни: „Не съм губил време, след като напуснах Ерджиеспор. Поддържах форма в САЩ, а след това и с белгийския Аалст. Във форма съм и мисля, че мога да помогна на Левски през втората част от сезона“.

Ощр от категория Трансфери