Намери ни
To Top

Паника на „Армията“, новият треньор на Левски много обича да…

В последната година и половина ЦСКА е истински хегемон във вечното дерби. Червените спечелиха 6 поредни победи в А група под ръководството на Стойчо Младенов. А червеният наставник е в серия от 7 успеха над сините в елита, тъй като ги би през есента на 2012 година (1:0 за армейците с гол на Серж Нюанджи).

На „Герена“ обаче призоваха друг Стойчо – Стоев, да им оправя бакиите, които сътвориха през последните две първенства, когато трупаха анти-рекорд след антирекорд.


52-годишният специалист е истински кошмар за червените. И в момента е в поредица от 4 победи над ЦСКА, при това без неговият тим да допуснегол 6 мрежата си. Тя бе постигната, когато Стоев бе начело на Лудогорец през миналия сезон. Тогава разградчани стигнаха до титлата, като през кампанията удариха четири пъти армейците. Стартът на успехите бе даден на 10 август 2013-а. Тогава в четвъртия кръг зелените спечелиха с категоричното 3:0. През октомври те смълчаха „Армията“, като постигнаха нов чист успех -този път с 2:0. Отборите се срешнаха и в плейофите от първата седмица. В тях Лудогорец спечели с 1:0 в столицата, а след това у дома не допусна изненада – пак 1:0.

През миналата кампания Стоев пък на три пъти би Левски в А група, като допусна едно поражение, при това в Разград – 0:1, с гол на Ларсен Type.

Успехите на Стоев начело на Лудогорец над ЦСКА могат да минат в графата „резонни“ с оглед на класата на отбора, който бе изградил. През сезон 2011/12 обаче Стойчо спря адаша си от „Армията“ по пътя към титлата, при това с Миньор Перник. В 28-ия кръг жълто-черните посрешнаха червените. Съдията Таско Тасков подмина дузпа в началото в полза на столичани, а в ситуацията можеше да изгони и вратаря Иван Чворович. В 52-ата минута перничани излязоха напред с гол на защитника Борислав Стойчев (той отново ще работи със Стоев в Левски). След това в 78-ата минута армейците все пак получиха право да изпълнят дузпа, но шутът на звездата им Жуниор Мораес бе отразен от Чворович. Малко след това халфът Ван-чо Траянов подпечата трите точки за домакините. Така преднината на червените на върха пред Лудогорец стана само 2 точки, а в последния кръг на кампанията разградчани биха с 1:0 и триумфираха с отличието. В началото на сезон 2012/13 ЦСКА победи Миньор с 4:1, като перничани домакинстваха в Своге заради наказание. Играчите на Стойчо Стоев обаче не се хвърлиха на 100% и малко след това треньорът напусна.

На „Герена“ нямат търпение вече синият Стойчо да победи червения. И да увеличи серията си на пет поредни успеха, като прекъсне тази на армейците от 6 в А група.

Ощр от категория Футбол