Намери ни
To Top

ОББ организира най-масовия турнир за любители в България

Триумф на качествения тенис, честната игра и неподправената емоция. Това бе второто издание на организирания от Обединена българска банка (ОББ) турнир за любители, който се проведе в „Национален ОББ тенис център“ в Борисовата градина в София между 28 и 29 септември.

Миналата година Обединена българска банка стана основен партньор на Националния ОББ тенис център. Тогава турнирът се проведе за първи път и участие взеха близо 40 двойки.


Сега тандемите при мъжете бяха 62, а при смесените двойки – 22. Това прави надпреварата най-мащабното тенис събитие за любители и аматьори в България, в което те могат да покажат качествата си на червената настилка, да се забавляват заедно на корта и да прекарат незабравим тенис уикенд.

Шампиони при мъжете станаха Веселин Трифонов и Григор Шопов. Двамата минаха през много тежки и завързани битки, за да стигнат до най-желания мач. От другата страна на мрежата за големия финал трябваше да са миналогодишните шампиони Петър Котев и Радослав Владимиров. Радослав обаче получи контузия след многото интензивни двубои преди това и не успя да излезе на корта.

При смесените двойки най-добри бяха Йордан Ников и Силвия Никова, които в решителния мач постигнаха  успех над Пейчо Пейчев и Сабина-Радина Кафтанова с 6:1.



Главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов обяви при награждаването, че турнирът продължава и следващата година. През последните години ОББ има сериозен ангажимент към тениса в България.

Националният ОББ тенис център е база на националните отбори на България по тенис и е място на десетки спортни събития годишно. Намира се сред алеите на Борисовата градина. Той разполага с 13 корта, разположени в четири клетки по три игрови терена, като централният корт е с трибуни за 1000 зрители.

Ощр от категория Тенис