Намери ни
To Top

Милано отново е „черно-син“, и „росонерите“ не спряха победния ход на Интер (видео галерия)

Отборът на Интер надви с 2:0 градския съперник Милан в Дерби дела Мадонина от четвъртия кръг на Серия „А“. Попаденията отбелязаха Марсело Брозович (50′) и Ромелу Лукаку (78′). Това е четвърта поредна победа от същия брой мачове за „нерадзурите“ в Серия „А“ през този сезон. Също така, те отново победиха „росонерите“ след двата си успеха над тях през миналата кампания.


Така за първи път от 1999 година „Дявола“ няма победа в седем поредни градски дербита в шампионата – три равенства и четири загуби.

Марко Джампаоло промени схемата на Милан на 4-3-1-2. Андреа Конти замени наказания Давиде Калабрия, а в атака Лукас Пакета беше заместен от Рафаел Леао, който си партнира с Кшищоф Пьонтек. От по-задна позиция им помагаше Сусо. Антонио Конте заложи на любимото си 3-5-2. От равенството 1:1 със Славия (Прага) в Шампионската лига той направи съмо две промени – титуляри бяха Диего Годин и Николо Барела за сметка на Роберто Галярдини и Антонио Кандрева.


На препълнените от 70 440 зрители трибуни на „Джузепе Меаца“ присъстваха множество известни фигури от футболния свят, сред които Христо Стичков, Роналдо, Марко ван Бастен, Джани Инфантино и Пиерлуиджи Колина. Тифозите на символичните домакини от Милан пък впечатлиха с грандиозна хореография, изобразяваща патрона на Милано Свети Амвросий, стъпил върху змия. От двете му страни имаше надписи: “Легендата разказва история, плод на фантазия и въображение, … но истината учи, че дори господарят е паднал в изкушение”, а отдолу се четеше „От Дявола – вярата“. „Курва Норд“ отговори с годината на своето основаване и посланието: „Никой никога няма да ни спре“.

В 10-ата минута Лаутаро Маринес се опита да се възползва от пас назад на Рикардо Родригес, но Джанлуиджи Донарума изби топката от шпагата на нападателя. В следващите минути „нерадзурите“ упражниха натиск и в 18-ата стражът на Милан спаси удар на излезлия сам срещу него Ромелу Лукаку. В 21-ата Донарума изби изстрел на Лаутаро, а при добавката си от няколко метра на празна врата Данило Д’Амброзио прати топката в страничната греда. В 35-ата минута Донарума изби негов удар от задна ножица, след което Лаутаро се разписа, но попадението не беше признато заради засада. В 40-ата минута Сусо осъществи впечатляващ рейд почти през целия терен, но Квадво Асамоа изби неговия удар. В 44-ата Леао достави добра топка на Пьонтек, чийто изстрел с глава обаче излезе в аут.

Милан - Интер@@@ Втората част започна по възможно най-добрия начин за Интер. В 50-ата минута при късо изпълнение на пряк свободен удар Брозович стреля, топката рикошира в противников играч и влезе в мрежата за 1:0. Съдията първоначално отмени гола заради посягане на Лаутаро, който беше в засада, но след намесата на ВАР попадението беше признато. В 61-ата Донарума изби удар на Лаутаро, а последвалият шут на Лукаку прелетя над вратата. Белгиецът обаче стигна до гол в 78-ата минута, когато с глава засече центриране на Барела. Две по-късно резервата Матео Политано нацели напречната греда. В 86-ата друга резерва, но на Милан – Тео Ернандес, също се отчете с удар в гредата, дошъл от малък ъгъл. В добавеното време за трети път в мача гредата спря „нерадзурите“ при шут на влезлия като смяна Антонио Кандрева, след който топката се разходи по голлинията, но не я премина.


Така резултатът се запази 2:0 в полза на Интер, който продължава да е единственият отбор с 12 точки и само победи в Серия „А“, което му носи първото място в класирането. Милан пък е на 7-ата позиция с 6 пункта.

МИЛАН – ИНТЕР 0:2



0:1 Брозович (50′)
0:2 Лукаку (78′)


Милан: Дж. Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Билия, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек, Леао

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Скринияр, Д’Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

Ощр от категория Водещи