Намери ни
To Top

Севиля излезе начело в Примера, контузия помрачи радостта от успеха

Отборът на Севиля излезе начело във временното класиране в Примера дивисион, след като постигна втора поредна победа в шампионата за първи път от 28 години насам. Късно снощи тимът от Андалусия победи като гост с 1:0 Гранада в откриващия двубой от втория кръг. На старта на сезона Севиля постигна успех с 2:0 като гост на Еспаньол.

Единственото попадение в мача отбеляза новото попълнение на Севиля Жоан Жордан в 52-ата минута.


Нолито спечели топката в центъра и подаде към Жордан, който комбинира с Люк де Йонг между двамата централни защитници. Холандецът се забави с удара и беше застигнат от бранителите, но Жордан успя да достигне до отскочилата топка, финтира вратаря и вкара за 1:0.

Радостта на севилци от победата беше помрачана от контузията на Серхийо Регилон, който пострада в 20-ата минута и напусна терена на носилка и настанен в болница.


В късния мач от петъчната програма Виляреал допусна нелепа загуба при гостуването на Леванте. Гостите откриха чрез Жерар Морено още в третата минута. Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката домакините стигнаха до пълен обрат чрез резелвата Роджър Марти, който се разписа на два пъти от дузпи в 68-ата и 73-ата минута. Любопитното е, че домакините пропуснаха още една дузпа.

Ощр от категория Футбол