Намери ни
To Top

Суарес надмина себе си (видео)

Уругвайският национал Луис Суарес попадна в комична ситуация, след като поиска дузпа за игра с ръка. . . от страна на чилийския вратар Габриел Ариас. Това се случи при победата на двукратните световни шампиони с 1:0 в мач от Копа Америка.

Ситуацията се разви в наказателното поле на чилийците, в близост до голлинията.


Суарес опита да центрира топката пред вратата, а Ариас я изби в ъглов удар с ръце и звездата на Барселона за момент забрави каква е ролята на вратаря на Чили. Неговата първа реакция бе да поиска дузпа, но секунда по-късно усети грешката си, хвана се за главата и съжали за пропуснатата възможност.

Това не беше единственият комичен момент, свързан със Суарес. Фен нахлу на терена и спринтира през половината на чилийците, но неговият дрибъл без топка беше спрян бързо от Гонсало Хара, който протегна крак и го спъна, а привърженикът се тръшна на тревата и беше изведен от стюардите.

Суарес прие това за провокация и поиска от главния съдия да изгони Хара за „нарушението“, но отново остана без положителен отговор.

Уругвайците все пак стигнаха до желаната победа с гол на Единсон Кавани в 82-та минута.

Денят беше специален за Суарес и без инцидента от мача срещу Чили. Точно преди пет години той ухапа италианския национал Джорджо Киелини, с което си издейства наказание за четири месеца извън футбола.

Ощр от категория Най-четено