Намери ни
To Top

Гофен: Познаваме се добре с Григор

Не беше толкова отдавна, когато бъдещето на Давид Гофен изглеждаше неясно. През февруари 27-годишният тенисист изоставаше с 3:6, 0:1 в 1/2-финалния си мач срещу Григор Димитров в Ротердам, когато опит за воле на българина попадна директно в лявото му око. Това доведе до преждевременен край на мача.

Травмата в окото не изглеждаше сериозна, но положението беше достатъчно зле, за да принуди белгиеца да се оттегли от турнирите в Марсилия и Индиън Уелс.


На него също така му беше препоръчано да използва специална контактна леща на увреденото ляво око, докато се състезава.

Белгиецът признава, че зрението му все още не е напълно възстановено, но след победата му над Роберто Баутиста Агут в Монте Карло две неща станаха съвсем ясни: Гофен отново е във форма и докато зрението му все още е леко нарушено, неговият дух работи с пълна сила.

Гофен се пребори за място на четвъртфиналите, побеждавайки поставения под №11 в схемата Баутиста Агут с 6:4, 7:5 в четвъртък. Той дръпна с 5:1 във втория сет, когато съперникът му се развилня на корта и изравни за 5:5. Белгиецът обаче показа издръжливост и здрави нерви и в крайна сметка триумфира.

„След Маями тренирах здраво за сезона на клей. Играх много тенис, така че се подготвих добре. Вече не мисля за проблема с окото. Ако чувствам, че нещо ме притеснява, никога няма да мога да се концентрирам върху тениса. Но сега съм свикнал с лещата и вече не мисля за това. каза Гофен пред официалния сайт на АТР.

“Правя упражнявам всеки ден и се опитвам отново да накарам и двете си очи да виждат еднакво добре. Работя, за да върна предишното си зрение. Минах много прегледи и лещата, която нося е много добра. Сега мога да забравя за проблема. Това беше целта”, добави белгиецът.

View image on TwitterView image on Twitter

Live Tennis

@livetennis
Seeking a first ever Monte Carlo semi-final, Grigor #Dimitrov takes on last year’s semi-finalist, David #Goffin in a tasty quarter final tie on Friday.

Match Preview >>> http://bit.ly/GrigorGoffinMC

11:44 PM – Apr 19, 2018
29
See Live Tennis’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy

След като проблемът с окото вече е доведен до незначително препятствия, Гофен може да се съсредоточи изцяло върху следващата си задача – четвъртфиналната битка с неговия добър приятел Григор Димитров. Българинът победи Филип Колшрайбер след обрат с 4:6, 6:3, 6:4, за да заеме мястото си в осмицата в Монте Карло.

View image on Twitter
View image on Twitter

ATP World Tour

@ATPWorldTour
Top 1⃣0⃣ singles stars Grigor Dimitrov and David Goffin joined forces in Monte-Carlo doubles action on Monday. #ATPMasters1000

Read More ▶ http://bit.ly/2H4UZon

8:15 PM – Apr 16, 2018
247
42 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Димитров и Гофен имат богато съперничество в Тура, като топ тенисистът ни води с 6-1 победи.

„С Григор играем често напоследък и тренираме заедно, особено на клей. Ние се познаваме добре, той винаги е труден съперник. Силен е физически и много добре се движи по корта. Много ми е трудно да го преодолея. Мисля, че не съм играл с него на клей. Ще бъде първият ни мач. Каквото и да се случи на четвъртфинала, ние ще трябва да играем отново заедно на двойки и това няма да бъде проблем”, завърши Давид Гофен.

Ощр от категория Тенис