Намери ни
To Top

Специален мач за Рафа Бенитес

Един от най-интригуващите мачове в предстоящия кръг на Висшата лига изправя един срещу друг Ливърпул и Нюкасъл. Домакините се намират на трета позиция с актив от 57 точки, докато джордитата са на 15-о място с 29 пункта на сметката си. Историята сочи, че свраките нямат успех на „Анфилд“ от април 199Фа, когато спечелиха с 2:0 (голове на Роб Лий и Анди Коул).

Мърсисайдци се движат по план в опитите си да финишират в Топ 4, докато Нюкасъл ще трябва да се потруди още доста, ако иска да запази мястото си в елита.


В последните си в мача тимът на Рафа Бенитес взе само 1 победа, но пък в най-скорошните 4 е без загуба. Разбира се, мачът днес от 19:30 часа в Мърсисайд е много по-специален за испанския специалист, тъй като той излиза срещу отбора, с който постигна най-големия си успех – спечелването на Шампионската лига през 2005-а след невероятен обрат срещу Милан в Истанбул (от 0:3). Откакто напусна „Анфилд“, Бенитес три пъти се е изправял срещу бившия си тим като все още не е губил нито веднъж – има две равенства с Нюкасъл (1:1 и 2:2) и едно с Челси (2:2).

Юрген Клоп все още търси първата си победа срещу Нюкасъл. Досега наставникът е спорил три пъти срещу джордитата, като е загубил веднъж (2 мача са завършили наравно). Първият мач помежду им през сезона остана без победител (1:1), но сега Ливърпул се намира в доста добра форма. Играе със самочувствие и бележи доста. Многото голове обаче не са гаранция за успехи. Това припомни бившият играч на червените Стан Колимор. С него и Роби Фаулър в състава през 1996-а мърсисайдци завършиха с изумителните 102 попадения във всички турнири, но останаха с празни ръце под ръководството на Рой Евънс, защото така и не решиха проблемите си в защита. „Все още сме в много позитивно настроение, но трябва да спечелим срещата си с Нкжасъл, за да запазим тази тенденция.

Отличните финансови резултати са нещо хубаво, но предпочитам да се концентрирам върху работата на терена. Клубът инвестира много пари от моето идване насам. Изградихме нова трибуна, купихме фантастични играчи и планираме ново тренировъчно игрище. В отлична позиция сме“, каза Юрген Клоп преди сблъсъка със свраките.

„Моето семейство още живее в Ливърпул, а аз прекарах в страхотни години в града. Няма как да скрия, че тръгвам за „Анфилд“ със задоволство и с надежда да видя стари приятели“, каза от своя страна Бенитес. Той е длъжен да предупреди играчите си да внимават, тъй като Нюкасъл получи 4 червени картона в последните си 4 визити на Ливърпул. Домакините все още нямат загуба пред своята публика този сезон, а Мохамед Салах има пряко участие в 31 попадения за първенство (23 гола и в асистенции).

Ощр от категория Анализ