Намери ни
To Top

Лудогорец напусна евротурнирите след загуба на „Сан Сиро“

Милан се наложи над Лудогорец с 1:0 у дома на „Сан Сиро“ и си осигури място в 1/8 финалите на Лига Европа. „Росонерите“ елиминираха българския шампион от евротурнирите с общ резултат 4:0.

Единственият гол в срещата отбеляза Фабио Борини в 21-ата минута на двубоя.

Милан на практика си бе осигурил участие в следващия етап на Лига Европа след победата в Разград с 3:0 и треньорът Дженаро Гатузо логично направи седем промени в състава си, който нямаше загуба в последните си 10 мача във всички турнири.


Лудогорец изглеждаше прилично в началните минути на първото полувреме , но допусна гол в 21-ата минута, когато Фабио Борини бе изпуснат от отбраната на българите и се разписа отблизо след подаване отляво на Патрик Кутроне. Тимът на Димитър Димитров-Херо не отстъпваше на именития си съперник и в оставащото време и търсеше почетен гол, но резултатът на таблото 1:0 се запази до края.

Така Милан без почти никакви усилия се справи с Лудогорец и насочва вниманието си към много важния мач с Рома в неделя, а българските „орли“ вече ще мислят за подготовката си за двубоя с Ботев Пловдив в „града под тепетата“ в понеделник.

Ощр от категория Футбол