Намери ни
To Top

Дел Потро се пребори с жегата и Хачанов

Независимо от ужасната жега в Мелбърн Хуан Мартин дел Потро преодоля второто си препятствие в Australian Open, побеждавайки младия руснак Карен Хачанов с 6:4, 7:6(4), 6:7(0), 6:4 за 3 часа и 49 минути игра. 12-ият поставен в схемата аржентинец изглеждаше страхотно в първите два сета, но като че ли не издържа на жегата – 39-градусова – в третия сет. Той загуби тайбрека на нула и едвам ходеше по корта, като използва не само медицински таймаут, но и впоследствие 60-секунди масажи между геймовете.

В четвъртия сет Дел Потро се възползва от единствените си шансове за пробив в петия гейм и този му брейк се оказа достатъчен, за да наклони везните в негова полза.


Аржентинецът предложи на феновете си толкова мощни и изящни форхенд-уинъри, колкото онези от триумфа му на US Open през 2009 година.

За разлика от другите големи сблъсъци на кортовете по това време, Дел Потро и Хачанов не направиха чак толкова много грешки, независимо от тежките условия, като дори руснакът завърши със 73 уинъра, а аржентинецът – 60. Дел Потро имаше и леко предимство при сервис – 63% успеваемост на първи сервис и 81% спечелени точки от него, докато показателите на Хачанов бяха съответно 67% и 76%.

“Не очаквах да играя такъв мач, предпочитам в такова време да съм на плажа и да пия бира, докато гледам по телевизията. Радвам се, че съм в Мелбърн след толкова години, болеше ме навсякъде, но все още стоя прав”, каза Дел Потро, чиято причина за медицинския таймаут бе бедрото.

Следващият му противник в Мелбърн ще бъде Томаш Бердих, който е стигал полуфиналите, а миналата година игра финал на “Уимбълдън”.

Ощр от категория Тенис