Намери ни
To Top

Англия се оказа прекалено висока топка за България

Националният отбор на България до 19 години загуби последния си мач срещу Англия в Група 8 от Първия кръг на квалификациите за Евро 2018 във Финландия.

Въпреки загубата младите „лъвове“ завършиха на второ място и се класираха за следващата фаза на надпреварата.

Двата отбора деляха първото място с актив от по 6 точки и единствената въпросителна преди срещата бе кой ще завърши на лидерската позиция. Англичаните доказаха високата си класа и съвсем очаквано спечелиха срещата, като резултатът дори можеше и да е по-изразителен.


Единственото попадение в двубоя дойде в 11-ата минута. Стърлинг проби отдясно и центрира топката пред вратарското поле, където Санчо засече топката с глава за 1:0 за Англия!

Българите имаха своите шансове чрез Иван Тилев и Станислав Иванов, но двамата офанзивни футболисти в селекцията на Ангел Стойков не успяха да поразят целта. Ембълтън пък нацели напречната греда в края на първото полувреме, пропускайки да вкара втори гол.

През второто полувреме на два пъти футболисти на английския отбор стигаха до чисти положения за гол, но и в двата случая нападателите на албионците демонстрираха разконцентрираност, а и Димитър Шейтанов се намеси решително.

Футболистите на Ангел Стойков имаха някои моменти пред английската врата, но те дойдоха следствие на статични положения. В крайна сметка – Англия завърши на първото място в групата, България е втора.

Ощр от категория Футбол