Намери ни
To Top

Лудогорец рухна пред 10 от ЦСКА

ЦСКА-София надигра с 2:1 Лудогорец като гост в мач от 15-ия кръг на Първа лига и се доближи на само две точки от първото място, което в момента се заема от разградчани. Орлите откриха резултата чрез Густаво Кампаняро в 49-ата минута, но Фернандо Каранга бързо изравни. Последва червен картон на голмайстора на червените, но това не ги сломи и в 71-ата минута резервата Кевин Меркадо донесе победата за своя отбор.

Домакините започнаха по-активно срещата и в първите минути отправиха два удара.


По-опасен бе този на Кампаняро в 5-ата минута, когато изстрелът му от 17 метра профуча над напречната греда. Първото чисто положение обаче бе за гостите. В 7-ата минута Натанаел сбърка при овладяване на една топка, Манолев му я отне, напредна добре отдясно и подаде към намиращия се сам срещу вратаря Тиаго. Халфът на червените стреля много слабо и в аут.

Само 120 секунди по-късно и Бодуров за малко не сбърка фатално, когато позволи топката да му бъде отнета от Кампаняро, който моментално опита да намери непокрития Марселиньо, но пасът бе пресечен от Черниаускас.

В 35-ата минута Лудогорец като по чудо не откри резултата. Лукоки бе изведен отдясно зад червената отбрана, Черниаускас излезе да го пресрещне, но нападателят върна отлично към Мисиджан, който от 15 метра не уцели празната врата.

До края на полувремето разградчани имаха превъзходство, но не създадоха кой знае какво положения.

Това се промени в началото на второто полувреме. В 49-ата минута Марселиньо получи пас на левия фланг, изчака малко и изведе великолепно Густаво Кампаняро, който овладя добре топката и след шут с левия крак от близка дистанция не остави шанс на Черниаускас – 1:0 за Лудогорец.

Радостта на домакините не бе дълга, тъй като в 58-ата минута Фернандо Каранга изравни. Бразилецът вкара с глава след центриране на Тиаго отляво.

В 64-ата минута разградчани можеха отново да излязат напред в резултата, когато непокритият Лукоки засече центриране отляво, но изпрати топката много над напречната греда.

В 68-ата минута Фернандо Каранга получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Моци. Фаулът не бе груб, но преди това бразилецът бе извършил 3-4 нарушения, но наставникът на гостите Стамен Белчев не го смени и в крайна сметка червените останаха с 10 човека.

Само три минути по-късно ЦСКА-София вкара втори гол. Автор на попадението стана Кевин Меркадо, разписал се с шут по земя от двайсетина метра.

В 82-ата минута Черниаускас демонстрира класа, след като с върха на пръстите изби опасен удар на Марселиньо с глава.

Ощр от категория Футбол