Намери ни
To Top

Лудогорец може да се класира още днес

Тази вечер Лудогорец посреща Брага в четвъртия си мач от група “С” на Лига Европа. Двата тима се изправят един срещу друг в 20:00 часа на “Лудогорец Арена” в Разград. Срещата може да бъде от огромно значение за “Орлите”, които имат реален шанс още днес да си осигурят класиране на 1/16-финал в турнира. Това ще стане факт, ако Лудогорец спечели мача, като така ще събере актив от 10 точки и вече няма да има шанс да бъде изместен от първите две места в групата.


Лудогорец вече спечели първия двубой срещу Брага с 2:0 в Португалия. Димитър Димитров – Херо надигра тактически своя съперник на съседната резервна скамейка. Днес обаче иберийците са амбицирани да вземат реванш. Отборът е в серия от пет поредни победи в първенството на Португалия и вярва, че може да пренесе добрата си форма и в Лига Европа.

Лудогорец обаче е в още по-добра форма и настроението в тима е прекрасно. “Зелените” победиха Левски (2:0) през уикенда и така записаха 10-та поредна победа във всички турнири. В последните 6 мача в Европа разградчани са записали 4 победи и 2 равенства

Добрата новина в състава на Лудогорец е завръщането на Върджил Мисиджан. Холандецът не бе на разположение на наставника Димитър Димитров в изминалите три двубоя в Лига Европа, тъй като отказваше да поднови договора си с клуба. След като склони да предопдпише обаче, нападателят се завърна с гръм и трясък в състава на “Орлите” и показа, че се намира в страхотна форма, което може да е от полза и днес.

Именно Мисиджан се очаква да води атаката на разградчани тази вечер, а по двете крила ще го подкрепят Джоди Лукоки и Вандерсон. Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а Горалски и Анисе ще са двойката в средата на терена. Карето в защита ще бъде изградено от Сисиньо, Моци, Пластун и Натанаел, а под рамката ще стартира Ренан.

В Брага имат доста проблеми преди мача. Петима футболисти са в лазарета. Освен това треньорът Абел Ферейра е наказан за днешния двубой и на пейката ще бъде Жоао Мартинш. Най-вероятно гостите ще стартират срещата с Матеус на вратата и Гояно, Ферейра, Силва и Джеферсон в защита. В средата на терена ще действат Вукчевич, Франсержо и Карлос. Триото в атака пък ще бъдат Естайо, Паулиньо и Хасан.

Лига Европа, групова фаза, 4 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БРАГА

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Горалски, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Мисиджан

БРАГА: Матеус, Гояно, Ферейра, Силва, Джеферсон, Вукчевич, Франсержо, Карлос, Естайо, Паулиньо, Хасан

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разгард
Съдия: Владислав Бедбородов
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол