Намери ни
To Top

Гордън Страхън и Марк МакГий напускат националния на Шотландия

Гордън Страхън напусна поста селекционер на Шотландия. Решението за промяната бе взето след разговори с ръководството на местната футболна федерация. Опитният наставник и помощникът му Марк Макгий си тръгват след два неуспешни квалификационни цикъла. „Още в първия ми ден като селекционер на Шотландия заявих, че това е най-прекрасният момент в кариерата ми.


Исках да върна усмивките по лицата на хората. Разочарованието от това, че не стигнахме до плейофите, е голямо. Искам да благодаря на всички играчи, споделихме магически моменти и тези спомени ще останат завинаги“, сподели Страхън.

„Шотландия за следващите квалификации ще има нов селекционер. Ние обаче сме благодарни на Гордън за неговата страст, професионализъм и отдаденост от идването си начело на отбора през 2013-а. Разочаровани сме от това, че не успяхме да се класираме за плейофите, но и отчитаме, че благодарение на него и екипа му имахме шанс да го направим след лошото начало на кампанията“ се казва в официалното съобщение на ФА.

Страхън бе назначен през януари 2013 година, като наследи на поста Крейг Ливайн. От 40 мача, в които води гайдарите, той постигна 19 победи, 9 равенства и 12 загуби, като процентът на спечелени мачове 47,5% е най-високият в историята на Шотландия от селекционерите, ръководили тима в поне 30 срещи.

Ощр от категория Футбол