Намери ни
To Top

Чилдрес намери обратния път към НБА

Джош Чилдрес отново ще играе в НБА. Но този път не със статута на поредният опитен играч, който ще помага на младите, а на първото име, преминало през новата BIG3 Лига на Айс Кюб и стигнало до договор с професионален тим от Асоциацията. Ветеранът ще подпише договор с Денвър, след като през лятото игра за отбора на Бол Хогс в елитното 3Х3 първенство, но записваше едва по 7.6 точки на мач.


За последно Чилдрес е играл в НБА през сезон 2013/2014, когато бе част от състава на Ню Орлиънс Пеликанс. 34-годишният играч бе избран под №6 в Драфта през 2004 година, след това направи нелоша кариера в Атланта, но реши да отлети към Европа, където подписа изгоден договор с Олимпиакос.

След това нещата не се развиха в най-добрата възможна посока и след кратки престои във Финикс и Бруклин, Джош премина през Сидни Кингс, Тексас Леджъндс в Лигата за развитие, японския САН ЕН НеоФиникс и BIG3, за да се завърне пак в Обетованата земя.

203-сантиметровият възпитаник на Станфорд има общо 391 мача в НБА със средно 9.1 точки, 4.7 борби, 1.6 асистенции и 0.9 отнети топки.

Ощр от категория Баскетбол