Намери ни
To Top

Служебното правителство на Димитър Главчев официално пое кормилото на държавата от 9 април. За тези няколко седмици обаче кабинетът претърпя няколко рокади от първоначално обявения състав.

Тези хора ще управляват България до изборите СНИМКИ

Най-голямата ябълка на раздора се оказа постът на външния министър. След куп скандали, дебати и различни предложени имена за шеф на МВнР, самият Димитър Главчев застана начело на ведомството.


 

Даниел Митов неочаквано: Оттеглям се!

Президентът определи предложението на служебния премиер за нестандартно, но въпреки това по-късно подписа указа и така Главчев стана и външен министър.

Заради тази рокада имаше и оставка от страна на съветника на Главчев Меглена Плугчиева. Тя се раздели с поста си защото по думите ѝ, експерт е трябвало да поеме ведомството.

Какво смятат обаче българите за това решение на служебния премиер. Именно това попитахме читателите на в анкетата ни „Правилно ли бе решението на Главчев да поеме и поста на външен министър?„.

Според най-голям брой от анкетираните (55.3%) експерт е трябвало да поеме ведомството. 

Близо 20% (18.14%) пък са на мнение, че този ход е бил правилен и така се е туширало напрежението. Други 8.01% смятат, че след като служебният премиер е един, той трябва да носи цялата отговорност.

Кой е начело на Външното министерство в служебния кабинет не вълнува над 14% от анкетираните. Те смятат, че този кабинет ще изкара само 3 месеца и затова е без значение.

По-малко от 4% от гласувалите са на мнение, че постът е трябвало да бъде зает от Даниел Митов.

Гласувайте и в новата анкета на тук, където ви питаме „Изненада ли е скандалът с Лена Бориславова и фалшифицираните подписи?“

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558