Намери ни
To Top

„Скай“ изсипа 600 млн. паунда за правата за Чемпиъншип

„Скай спортс“ сключи нов мащабен договор за телевизионните права за мачовете от английската футболна лига. Медийният гигант ще плати 600 милиона паунда за пет години, като новият договор ще влезе в сила от сезон 2019/20. Споразумението ще даде правото на „Скай“ да излъчва ексклузивно на живо по 183 мача на сезон от Чемпиъншип, Първа лига, Втора лига, „Карабао Къп“ (Купата на Лигата) и Трофея на Футболната лига. Това е с 26% повече от мачовете, които се излъчват спрямо действащия договор.


За първи път „Скай“ ще има правото да излъчи всичките 80 срещи от Чемпиъншип, които се играят през седмицата. Когато това не става посредством телевизионните канали на медийната група, то излъчването може да се осъществява чрез интерактивни и дигитални платформи. Така феновете ще имат възможността да гледат на живо по над 260 мача на сезон. Самите клубове ще имат право да излъчват стриймове на своите мачове, в случай че те не са попаднали в телевизионната програма.

Настоящият контракт изтича в края на сезон 2018/19, като в момента лигата получава по 88,3 милиона паунда на сезон. Според новия договор сумата ще нарасне до 120 милиона на кампания.

Ощр от категория Футбол