Намери ни
To Top

Задава се поредната синя глупост: когато в Левски взеха Нимани, знаеха ли, че той…

Левски взе на проби и много вероятно ще парафира с бившия футболист на Монако Фредерик Нимани. Привличането на 25-годишния таран, родом от Марсилия, на пръв поглед изглежда като трансферна бомба, ако съдим по CV-то му. Пък и на фона на сегашните играчи на сините, може да мине и за звезда. Но е доста вероятно да се окаже поредната глупост от страна на синьото ръководство в последните години.

Да, сред работодателите на Нимани личат клубът на Димитър Бербатов, елитният английски Бърнли, Нант и ПАОК, което не е зле. Какви обаче са реалните факти:
Фредерик не е играл в официален мач от почти година. За последно е влизал в официална среща на 9 ноември 2013. Тогава се включва като резерва за ОФИ Крит при визита на ПАС Янина в мач от гръцкото първенство. Оттогава няма игрови минути, а спорове с ОФИ за неизплатени суми.
Иначе кариерата му почва добре в Монако през 2006 г., но след това яко зацикля. Първо е даден под наем на Лориен за сезон 2007/08 г. и изиграва само 2 мача. През 2008 г. отива за кратко в Седан и там нещата са с една идея по-добре – 6 срещи, ако това въобще може да се брои за успех. През 2010 г. отива под наем в Бърнли, а за сегашния член на Премиър Лийг играе само едно полувреме срещу Астън Вила, т. е. има едва 45 минути, пак с включване като резерва. През 2010/11 г. пак е даден под наем – в Нант и не записва нито една минута. След това се подвизава в ПАОК (2012 г.) и Истър (2012/13 г.), като за двата клуба пак не е много убедителен откъм участия – съответно 13 и 10 мача. За ОФИ играе в 2 срещи.
Дали Нимани ще бъде решението на проблема на сините в атака? Преценете сами…

Ощр от категория Анализ