Намери ни
To Top

Кембъл и Сайърс разкритикуваха ръководителите на британската атлетика

Олимпийският шампион с щафетата на Великобритания на 4 по 100 метра от Атина 2004 и европейски първенец на 100 м и 4 по 100 м от Будапеща 1998 Дарън Кембъл разкритикува британската атлетика, заявявайки, че това е “убиване на спорта”. Голяма част от британските топсъстезатели пропуснаха националните квалификации заради контузии или други причини.

“Чувства се като национален шампионат под 20 години, отколкото като квалификация за световно първенство”, каза пред BBC Кембъл.

Бившата национална състезателка на Великобритания в хвърлянето на копие Голди Сайърс също се присъедини към критиките на спринтьора.


34-годишната бивша атлетка, която в момента е член на Комисията на атлетите към британската атлетика, каза, че присъствието на това първенство е било “възможно най-лошото, което е виждала за последните 10 години”.

Стадионът в Бирмингам, който е с капацитет 12.700 места, беше почти пълен за националните квалификации, но зрителите по трибуните не успяха да видят най-добрите местни атлети в действие.
Олимпийските шампиони Мо Фара и Грег Ръдърфорд пропуснаха националните квалификации заради контузии. Същото сториха рекордьорките на Великобритания Лаура Мюир и Катарина Джонсън-Томпсън. Ръдърфорд, Мюир, хърделистката Тифани Портър, спринтьорът Делано Уилямс, представителката в стийпълчейза Рози Кларк и Джо Пейви, които също получиха разрешение да не стартират на националния шампионат заради травми.

Спринтьорът Ричард Килти също получи разрешение да не бяга в Бирмингам заради болест, а състезателката в скока на дължина Шара Проктър пропусна първенството, след като наскоро претърпя автомобилен инцидент.

Ощр от категория Спорт